I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers

SILA TINGGALKAN LINK ANDA....TQ..MUAHHHSS

HALWA TELINGA

Jumaat, April 24, 2009

Makan Ramai-Ramai

Tengahari tadi husband antar zura gi umah mak dulu sebelum gi semayang Jumaat...ari ni mak masak sedap sgt..macam-macam menu yang ada...adik zura yang dok kat Ipoh tu balik dgn isterinya...dan berita gembiranya...adik ipar zura tu dah mengandung sebulan..tahniah la...harap-harap pasni zura ada la rezki dapat zuriat...

zura dan husband nie kira ada rezki la makan ramai-ramai dan adik yang dok Ipoh tu la yang beli ketam dan ikan dan bahan yang lain....husband keja ptg tadi jadi ada la masa. semenjak keje bawa bas dari laluan sp ke kl tu...ada byk la masa kat umah...Kalau zura rasa boring @ sunyi ka..zura akan pegi umah mak abah...takpon pas balik keje tu terus gi umah mak...singgah jap sambil sembang-sembang lagipon abah zura kurang sihat baru ja sakit batu karang....zura la yang bawa gi hospital dan berubat kampung..pastu zura balik umah lak..lagipun nak keja...zura lebih suka tido umah sendiri...cam mlm ni...zura cuti pastu husband keje...jadi zura pon bermlm la kat umah mak abah nie...

meh tgk menu yang zura dan family makan tadi....sempat lagi amik gambar walaupun dah makan 2..3 suap..hehehe.....sedap tau.....apalagi makan ramai-ramai..tu pon ada yang tak ada...sbb balik lewat...pasni ingat nak makan ramai-ramai satu family kat umah baru zura lak....


ni la menunya..ketam masak lemak cili api, sambal sotong dgn kentang, masak asam pedas ikan sardin, kerabu pelam dgn bunga kantan, ikan goreng, sambal belacan campur buah kuinin (utara sebut buah konen), sayur bayam goreng, sayur kacang buncis goreng dan ulam. sebenarnya ada lagi menu lain tapi lupa la...berselera la makan tadi..husband pon dok ulang tambah ja...hehehe...semua menu nie mak zura yang masak..zura datang pon hanya tolong-tolong ja...dgn adik ipar.

2 ulasan:

Datin Paduka Bokbong berkata...

waa...TAHNIAH ye pd adik zura..bkl jd papa & mama!
happyny dgar brite ni.Alhamdulillah..rezeki diorg kn!
bile ye rezeki kite plk, zura..insya Allah, hrp2 ade la..amin
zura skrg dh msuk umah bru ek?
nk tgk umah!hehehehe

aZuRa AhMaD berkata...

>> datin : a'ah la...depa kawin bln 11 aritu..takpalah..mudah-mudahan pasni ada rezki kita...zura dah dok umah baru...rasanya 2 minggu dah..dah tgk umah baru ka...nanti ya..zura apdet masuk dlm blog...skang ni nak apdet citer yg lama dulu..hehehe