I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers

SILA TINGGALKAN LINK ANDA....TQ..MUAHHHSS

HALWA TELINGA

Sabtu, Februari 21, 2009

Tugasku Di Opis


Menjak-menjak nie...zura teramat la bz...apalagi kalau Pengarah ada di opis....kadang tu tak sedar masa cepat ja berlalu bila buat keja..pastu nak balik dah..tapi kalau Pengarah tak ada bila outstation tu..kurang ler bznya..pastu sekarang nie ada tambahan tugas baru...uruskan cuti pegawai & kakitangan lak...sbb kerani nak kena urus stok...ermm..takpalah...leh blaja...kan..ni la antara tugas zura di opis buat masa sekarang nie....
  1. Komputer ni la zura dok taip surat atau sebarang keje
  2. Jawab panggilan telefon sbb takdak operator telefon
  3. Pencil box ni segala tok nenek yg dok ada..tak ada dia..payah la nak buat keje..pastu tiap yg ada dalam pencil box tu kena tulih nama..kalu tak nanti ilang..bila ilang..org yg jumpa tu antar balik..hik..hik
  4. Buku planner pengarah...haaa..ini la yg penting sekali...zura kena catit segala program @ aktiviti pengarah pastu tiap ari zura kena maklum segala aktiviti pengarah pada hari tersebut..nie keje PA..tapi PA tak ada..jadi pengarah lantik zura jadi PA..untuk uruskan segala aktiviti dia la..
  5. Segala surat menyurat @ fax yang masuk tu akan zura catit tiap ari dan pastu bawa masuk ke bilik Pengarah lak...pastu bila pengarah dah minit pada tiap surat..zura akan edarkan pada pegawai berkenaan untuk tindakan selanjutnya
  6. Sebelum nak masuk ja bulan yang baru..zura akan print nama pegawai & kakitangan kat punch kad nie
  7. Ni la tugas zura yang baru..uruskan segala semua permohonan berkaitan cuti @ cuti sakit akan dimasukkan setiap fail pegawai kat opis ni

Banyak tak keje zura tu..tapi takpa...zura nak blaja..walaupun bukan kerani..tapi hanya typist ja...mana tau..kalau dapat naik pangkat kerani nanti..zura dah ada basic nak buat keje sbg kerani

5 ulasan:

su berkata...

salam kenal...

:)

su berkata...

terima kasih juga krn sudi singgah blog su..

singgah2 la slalu yeah!

salam...

aZuRa AhMaD berkata...

ok..cikgu su...selamat jadi sahabat blog zura...singgah la gak kt blog zura ya....

su berkata...

huhu...sori ye zura, su lambat jd follower zura...salam kenal yer...

aZuRa AhMaD berkata...

uihh..takpa...kalu lmbat..zura dh ingatkan..ewhhh...