I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers

SILA TINGGALKAN LINK ANDA....TQ..MUAHHHSS

HALWA TELINGA

Ahad, Mei 17, 2009

Exam..Exam..Exam


Hai...ari ni zura mai lagi kat umah mak...hehehe..apalagi..ngadap laptop la...husband lak cuti 4 ari...wahhh..leh la nak bermanja-manja...husband nak pi sp..jadi zura minta antar kat umah mak la...nak isi online exam perkhidmatan pembantu tadbir.....sekarang zura dlm tempoh percubaan 3 tahun..dan time sekarang nie la kena amik exam utk pengesahan jawatan nanti....kalau tak lulus..kena bagi lulus gak....dalam masa 3 tahun nie..harap-harap zura dpt lukus la exam tu nanti...nak kena beli buku nie...pastu baca...hehehe

bkn senang tau....keje kerajaan...kena amik exam....tapi semua tu...ada kaitan dgn kerja seharian...zura kalau boleh nak maju ke hadapan..zura nak amik pengalaman dari jwtan pembantu tadbir ni dulu....pastu baru nak naik jawatan yang lebih tinggi lagi...kena ada wawasan...macam dulu jwtan typist..mmg zura berazam utk naik pangkat...alhamdulillah...tercapai jua.....

dulu nak apply pembantu tadbir tapi takde kosong..mohon pun melalui paper ja...nak tgk internet tak pandai pon....tapi zura apply gak typist...janji keje kerajaan..setelah sekian lama keje kilang......pas abis spm dulu....nak sambung blaja tapi abah byk tanggungan...zura lak sulung...adik-adik ada lagi nak blaja....tapi zura syukur...walaupun setakat spm...zura & adik-adik berjaya.....peroleh kerja...zura dan 2 adik lagi keje kerajaan...hanya sorang ja kilang...tapi jawatan yang sepadan dgn diploma...dan sekarang dah abis ijazah lak.....yang kecik lak tgh blaja amik diploma sekarang....

abah zura dulu keje drebar lori kontena ja....mak lak suri rumah...bila kami adik beradik dah sekolah baru mak keje kilang..nak bantu abah..pastu sekarang mak jaga cucu ja kat umah....lama dah berenti keje menjak operation dulu....zura penah susah...dan kadang bila pikir balik..zura bersyukur sesangat dgn rezki yang ada sekarang nie....walau apa pun jua pekerjaan kita....itulah punca rezki kita...

oklah..dok melalut ja..ttg kisah lama...tapi itulah azam dan semangat zura untuk maju lagi ke hadapan..Insya-Allah....


10 ulasan:

T.u.Y.a berkata...

harap2 sumenya ok2 je kak zura..selamat ber'exam' ye..
Tuya pun mggu ni dah start bebudak exam..lepas exam ni la azab nak menanda paper budak2..
pastu lepas naik sek Tuya lak exam..x abis2 study,exam je la..dr kecik sampai ke beso gajah nih..

ape2 pun Tuya doakan akk sucsess eh..good luck..muah muah!!!

IxoR@ berkata...

Ixora doakan akak success dalam exam tu!

Jawab soklan elok-elok... ;D

aZuRa AhMaD berkata...

>> tuya : Insya-Allah....bln 8 nanti exam...mudah-mudahan...dapat jwb exam tu nanti....

aZuRa AhMaD berkata...

>> ixora : tima kasih...harap-harap sukses nanti...ixora dah baik ka perut tu???

joegrimjow berkata...

guwwd luk yaaa

ONE ZABA berkata...

jgn meniru lak

aZuRa AhMaD berkata...

>> joegrimjow : tq..tq...

aZuRa AhMaD berkata...

>> ONE ZABA : tak tiru laa....tapi leh tgk buku...cuma x sempat la..60 soalan...1 jam..

Zana S berkata...

takpe.. selagi mampu.. kita cuba sedaya upaya. nak masuk gomen gak!!! :D

aZuRa AhMaD berkata...

>> Zana S : Tima kasih...zana..try la apply online kat www.spa.gov.my...gud luck