I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers

SILA TINGGALKAN LINK ANDA....TQ..MUAHHHSS

HALWA TELINGA

Isnin, Ogos 31, 2009

Macam-Macam Raya

Dah masuk ari ke 10 kita berpuasa...jap ja...pastu raya....thn nie..zura & en. roni sambut dgn ala kadar sahaja...bersederhana...maklumlah bonus pon tak dapat..ntah dpt ke tidak...huhu
menjak dah dok umah sendiri nie...mmg impian zura la nak hias cantik-cantik..kalau ada rezki lebih tu nak beli meja makan...sekarang nie guna meja jepun ja...yang lain-lain tu zura tak kisah sgt...pakai apa yang ada...takdak la sgt nak tukar tv ka...perabot ka..hehehe..maklum la..kdg time raya ja...mesti nak tukar macam-macam kan...mengikut peredaran zaman yang makin canggih nie & ketebalan duit yang ada..hik..hik

baju raya zura pun dah settle...baju husband pon dah tempah...cuma nak amik ja..dkt raya nanti...langsir lak...tgh nak mula ukur dan memotong kain..itu mak zura yang buatkan..langsir sekarang pon pinjam dari adik dulu...sbb langsir zura yang lama tak sesuai utk umah baru zura nih..kain langsir nih..dah lama zura beli...utk umah baru....

kuih raya..Insya-Allah..seminggu nak raya..zura akan cuba buatkan...buat pon yang simple ja utk diberi pada mak & mentua...ada la kot..2 @ 3 jenis kuih....
yang penting kena buat almond london...
kek lak selalunya zura akan buat 2 ari sebelum raya....


cuti raya pon zura takleh nak apply byk ari cam opis kat kangar dulu...sbb opis sekarang zura sorang ja bhg. pentadbiran..pastu sorang lagi.. kwn zura pakai uniform...kena la pakat kami berdua...raya ke 4 zura dah mula kerja....ermm..takpalah....lagipon zura pon dah dok dkt ngan umah mak...tak amik cuti byk sgt la...husband lak cuti raya sampai raya ke 4...emmm...jeles laa...

pagi raya tu..beraya di umah sendiri dulu....pastu berkunjung ke umah mak zura...5 minit sampai la...tghari ja..bertolak balik ke Perlis lak...beraya sana balik ari ja..tak tido sana..

sebenarnya...zura pon tingin nak beli mcm-mcm...nak hias umah..tapi kena langsaikan duit umah kat pinjaman perumahan utk 2 bulan bagi bln 5 & 6 sebyk 7 ratus lebih...sebabnya...zura patut mula potong gaji bln 5 aritu tapi dah zura naik pangkat..pastu pindah umah lak...urusan pemotongan tu tangguh dulu....sekarang pemotongan umah pon dah settle...janji byr...kalu tak kena byr berganda....owwhhh...ciput la nanti gaji..huhu

apa yang penting..zura & husband sambut kali pertama di rumah sendiri.....

kawan-kawan lak..apa citer utk raya thn ini..????????



2 ulasan:

IxoR@ berkata...

Apa cerita raya tahun ni?

semuanya belum tersedia....

:D

aZuRa AhMaD berkata...

>> ixora : last minute baru nak kalut utk persiapan raya..hehehe