I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers

SILA TINGGALKAN LINK ANDA....TQ..MUAHHHSS

HALWA TELINGA

Khamis, Januari 22, 2009

Cameron Highlands Part 1


: Adik dan wife :

: Me & Husband :


17 JANUARI 2009 (SABTU)

Ari sabtu lepas pas jer husband balik keje...pas maghrib tu..bertolak ler kiter & husband ke Ipoh...kali ni bermalam di rumah adik yang no 4..lagipun adik nie baru jer kawin pas raya Aidilfitri 2008. Masih pengantin baru lagik nie...lagipun adik beriya-iya ajak pegi umah sewa dier di Taman Perpaduan, Ipoh...yerlah baru hidup berumahtangga...adik ipar pun balik cuti minggu tu..adik ipar ni keje nurse..adik lak keje polis.


18 JANUARI 2008 (AHAD)

Ari ni..baru kiter bertolak ke Cameron Highlands melalui Simpang Pulai. Memang teruja la..lagipun lama dah rancang nak pi ke Cameron tu..kali ni berdua jer...bercuti pada ari orang bekerja....tapi mmg best la..tak ramai orang..kalau pegi ari cuti @ cuti am...tu ramai sangat...kali ni menginap di Hotel Iris House...senang skit sbb tepi jalan. Pas check in tu...rehat jap..dalam kol 3 ptg tu..pegi Boh Tea Garden melalui Habu..mmg jauh giler pastu jalan ke ladang teh boh tu pun sempit...tapi bila dah sampai tu...best sesangat..menghirup udara segar..angin yang sempoi bahasa....sejuk menggigil la....pastu beli teh 2 perisa kat kedai jualan boh tu...naik lak ke atas bukit..mmg sejuk dah la tak pakai baju sejuk...sebab dah pakai baju tgn panjang hitam ingat ok ler..tapi sejuk gak....mmg tak tahan ler...naik lak tangga...penatnya...tak tau nak habaq la...husband dah sampai kat atas..kiter ja dok terhegeh-hegeh naik tangga....penat dgn sejuk lagik...






: Muka letih naik tangga :



: Sejuknya..GgggRRRRrrrrr :



: Posing berdua..TQ pada Auntie Cina yang jadi tukang amik gambar :

: Dok celah pokok teh :

: Time turun bukit ladang teh :




: Time turun tu best jer....time naik..penat siot :

: Keindahan ladang teh :


Pas tu kiter & husband singgah kat Tea Shop Cameron Valley di tepi jalan. Masih lagi sejuk menggigil....husband belanja minum teh panas....lega rasanya..dalam kesejukan sambil menikmati teh panas dengan pemandangan ladang teh yang menghijau dan mendamaikan. Abis minum...pegi beli teh pelbagai perisa kat kedai yang bersebelahan yang kiter minum teh tadi tu....mata pun rambang ja...tak tau nak amik perisa apa...tapi paling sedap perisa strawberi & anggur....bawa balik untuk mak, mak mentua dan teh yg adik pesan...borong sakan la...






: Tu diaaa....tersenyum sakan bila shoping teh :


: Husband senyum macho jer :


: Kalau datang Cameron..jgn lupa singgah minum teh di sini yer :


Banyak gambar yang diambil pada ari pertama di Cameron....tapi kiter masukkan beberapa gambar jerlah...setakat ni ler ari pertama..tunggu part II lak yer pada ari ke 2....yang pasti lagi menarik.....Tungguuuu....!!!!!

3 ulasan:

nike nazira berkata...

salam..
i've been there masa honeymoon dlu! mmg cameron is a perfect place 4 kapel! huhuhuhuhu
winduny nk g lg..
cma..serik time naik via tapah & ms nk naik ke ladang teh 2.. ya Allah, jalan dia pnya la sempit & scary!! sy smpai tmuntah & mgigil sb takut (bkn sb sejuk!) hehehehehe

anyway..nice blog of urs!
;))

aZuRa AhMaD berkata...

yerlah nazira..mmg best sbb thn 2007 tu pegi dgn family tapi tido semlm ja..tp kali ni berdua jer...tapi boring gak sampai x tahu nk pegi mana...asyik dok ulang pi tanah rata & brinchang ja....tapi mmg enjoy la. ladang teh boh sg. palas...mmg sempit...ngeri pun ada...tapi lom tahap muntah cam nazira..hehehe..tq nazira jadi pengikut zura yer..

iyayaya berkata...

dh lame x gi cameron
best best