I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers

SILA TINGGALKAN LINK ANDA....TQ..MUAHHHSS

HALWA TELINGA

Sabtu, Januari 24, 2009

Cameron Highlands Part 2

19 JANUARI 2009 (ISNIN)

Percutian Cameron Highlands pada ari ke 2 ni...mula-mula pegi ke The Smoke House Hotel yang terletak di tepi jalan di Brinchang. Teringin sgt nak pegi situ sbb pemandanganya macam taman Inggeris ja. Kiter redah jer amik gambar disitu...pastu ader lak pondok telefon ala-ala negeri mat saleh tu



: Kring..Kring kat Pak Nil la :





Pas abis bergambar di The Smoke House Hotel..kiter ke MARDI di Tanah Rata.. tapi sebelum tu pegi amik gaji dulu di Tanah Rata gak...aritu gaji masuk awal. Nak masuk ke MARDI ni bayaran dikenakan sebanyak RM3.00. Pastu beli peta Cameron Highlands kat kaunter MARDI..lagipun tak tahu tempat nak di pergi..sekurangnya ada peta ni..tahulah tempat yang nak dilawati. Melawat di MARDI...leh tgk berbagai-bagai bunga, ladang strawberi, Taman Inggeris. buah-buahan dan sayur-sayuran, ladang teh dan kalau nak jungle tracking pun boleh tapi kiter tak pegi la... Pusat jualan kat MARDI tak dibuka pada ari Isnin..jadi kiter melawat jerlah sambil bergambar pastu beli pokok kaktus..

: Macam Hindustan lak penuh dengan bunga :




: Husband nak bergambar dgn Ikan Koi :










Pastu husband teringin sangat nak pegi ke Gunung Brinchang...tapi sebelum tu tanya orang dulu....tempat tu jalannya ok ke tak...takut gak sbb tak penah pegi...tapi orang kata..jalannya ok la kalau nak pegi pastu leh tgk pemandangan cantik...dari menara pandang...aper-aper pun husband kata nak pegi gak...sebenarnya jauh gak nak pegi Gunung Brinchang ni...jalan bukit tertinggi di Cameron Highlands....melalui ladang teh Boh Sg. Palas...dan ladang sayur sampai tersesat la nak pegi..sbb ada jalan yang satu lagi tu takleh masuk...kalau masuk gak mmg keta sangkut la...pastu jalan yang sunyi....tiap kali nak masuk jalan selekoh tajam tu kena bunyikan hon...bila dah penghujung jalan tu...sampailah di Menara Telekom...Gunung Brinchang...tapi kabus tebal sgt..takleh nak tgk pemandangan...pastu mmg sejuk giler..sempat la bergambar berdua....set timing kamera...








Turun dari Gunung Brinchang tu singgah ke ladang Strawberi dan sayur di tepi jalan...pastu dilayan mesra dari pekerja situ yang berasal dari Bangladesh...mmg ramah tamah mat bangla sorang ni....pastu offer diri lagik nak amik gambar kami berdua dan minta kami pose macam-macam la...macam artis lak....Kat ladang tu...beli strawberi, sayur kubis panjang & pokok kaktus....kami berdua enjoy la...singgah di ladang tersebut....leh petik sendiri strawberi..cuma kubis panjang je mat bangla tu amikkan....

: Makan suap strawberi lak :







: Adoi kena duri lak :

Masa nak turun tu singgap lak kat ladang teh boh Sg. Palas...tepi jalan jer...suka sgt tengok ladang yang menghijau...pastu udara yang segar....sejuk ja mata memandang...pastu sempat la bergambar kenangan...jom tgk gelagat kami bergambar....maklumlah pegi pun berdua...

: Sila ler datang ke Ladang Teh Boh :



: Meh petik daun teh :





Dah penat posing bergambar tu...kami berdua turun ler ke jalan besar..penat dah dok lalu jalan naik turun yang berpusing-pusing tu....pastu singgah kedai bunga & buah...lupa dah nama tempat tu....kali ni bergambar dikelilingi bunga lak...cantikkan? Geram ja tgk bunga yang cantik-cantik..pastu berwarna-warni lak tu...




: Strawberi besar :



Sebenarnya banyak nak upload gambar dalam blog ni..tapi letih la..sbb banyak sgt....jadi kiter hanya masukkan sikit-sikit jer.....kalau sesapa yang nak merancang pegi Cuti-Cuti Malaysia...salah satunya tu..Cameron Highlands ler....dengan adanya gambar yang kiter upload ni..leh la bagi gambaran untuk anda semua bayangkan ttg Cameron ni...Kiter & husband mmg enjoy...tak taulah nak cakap macamana..... Tunggu part 3 lak...ari ke 3 kami berdua last di Cameron..

2 ulasan:

nike nazira berkata...

ble tgk pics zura d cameron nih tingat plk ms sy g sna...best sgt2!!
pe2 pn..jalan ke gnung brinchang mme mnakutkn!!heheheheheeh

aZuRa AhMaD berkata...

tingat nostalgia dgn husband ke?yer..mmg menyeramkan jalan ke gunung brinchang. cameron mmg best..sbb sejuk....pasni ingat nak bercuti ke pulau lak la...pulau mana yer menarik????