I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers

SILA TINGGALKAN LINK ANDA....TQ..MUAHHHSS

HALWA TELINGA

Rabu, Julai 15, 2009

Berita Gembira Namun Ku Rasa Duka

Zura tak tabah...tak mampu nak bendung rasa sedih...walaupun kabar gembira yang zura terima...kakak ipar zura yang kawin setahun lebih..dah mengandung 6 minggu...gembiranya...tapi zura...tak dapat nak bendung rasa sedih...rasanya zura takkan tabah...dari mula kawin mmg impian zura dan husband ingin miliki zuriat sendiri...mana-mana pasangan pun akan impikan...

tahun demi tahun...zura dan husband masih berdua..macam-macam yang kami berdua usahakan...dan waktu yg sama..macam-macam lah kata-kata yang kurang enak didengar...hinggakan kadang-kadang mengguris hati dan perasaan...jika ada kabar gembira dari sanak saudara yang mengandung..zura rasa pilu....zura ingin sangat...bagaimana rasanya bayi bergerak-gerak dan membesar dalam rahim sendiri...tapi..zura tak upaya...

teringin rasanya membeli kelengkapan bayi..dengan perasaan yang gembira untuk melahirkan zuriat sendiri..pakai baju mengandung..cari nama anak..husband tentu akan tersenyum gembira..tapi semua tu hanya zura dapati dalam mimpi....

entahlah....zura jarang nak luahkan rasa hati..tapi tak tertanggung rasanya..org hanya pandai bercakap..mengata..ntahlah...mmg kebelakangan nie..zura sentiasa berasa hati...terutama pada majlis perkahwinan adik pada bln lepas...rasa macam nak jahit ja mulut-mulut yang bertanya...Dah anak berapa?? Tadi anak kaa?? pastu ada gak kata...Yang nie asyik dok bela badan jaa !!!...mmg rasa marah sesangat...sbb dulu zura tak berisi tapi sekarang berisi pon depa dok gaduh amik tahu....sebenarnya zura mula berisi bila menjak amik ubat hormon masa temujanji dgn doktor gynae di hospital kangar...pastu zura berenti buat temujanji...sbb terlalu frust sesangat...sampailah pindah ke sg petani...mmg tak sambung dah temujanji dgn doktor

kadang zura malas nak berdepan dgn sedara mara....kalau sembang bab-bab mengandung nie..cepat la terasa ati & sedih...tentu ramai pasangan di luar sana yang belum ada zuriat alami seperti zura & husband sekarang nie...sian husband..patutnya tika ini...bermain-main dgn anak...riuh dgn gelak ketawa anak-anak...

Ya-Allah..tabahkan hatiku..kuatkan imanku...dengarlah rintihan hatiku....kurniakanlah ku zuriat..yang soleh & solehah...berikanlah ku zuriat walaupun seorang...Amin

Abang....terima kasih kerana masih menyayangi ayang..walaupun kita sudah berkahwin selama 5 tahun....tiada zuriat yang dapat diberikan...tapi abang redha...abang tabah.....tapi ayang masih berharap agar kita dapat dikurniakan anak..yang akan mendoakan bila kita tiada nanti.....
ayang tak tabah...hanya meratap hiba mengenangkan nasib....

Tahniah pada kakak ipar, adik ipar dan adik zura yang tengah mengandung sekarang....



6 ulasan:

Zamz berkata...

harap bersabar zura..mulut org bukannya boleh nak tutup..ikut sedap mulut je

Asz berkata...

akak.. sabar ye.. saya doakan akak dgn suami dikurniakan zuriat oleh Allah suatu hari nnti.. insyaallah kak.. akak ceria ye.. jgn sedih2 n fikir2 sgt.. insyaallah satu hari nnti.. =)

Datin Paduka Bokbong berkata...

Zura..sy dpt rs pe yg zura rs 2. smpai skrg stress dgn kata2 org. sabar byk2, zura. sy pon tringin sgt nak rs pgalaman mengandung..suka tgk family & kwn2 citer pgalaman diorg rs baby mbesar & bgerak dlm rahim..tp mcm zura jg, kte rs sedih sgt sbb kte x dpt rs smua 2 lg. ksian kt suami jg.

mg2 suami tabah & x akan brubah ksih pd zira. amin

doa byk2..smoga kita berdua akan suami isteri akan dkurniakn zuriat 1 hari nti..insya Allah..amin.

IxoR@ berkata...

Hanya mampu bersabar....sabar la sis.

Kalau sebut soal anak, Ixora juga agak emosional. Hingga kini masih belum punya anak...kerana ada sesuatu yg tidak mengizinkan. Sering gak rasa down...apa guna hidup ini tanpa zuriat...tapi sy kuatkan semangat kerana DIA lebih mengetahui segalanya....

Agak sentap gak bila lihat kawan2 ada baby...asyik2 cerita pasal baby...tambah anak la dan sebagainya...sy hanya mampu senyum tapi dalam hati hanya Tuhan saja yg tahu....

Siapalah yg tak mahu anak....berdoalah sis...inyaallah, ada rezeki...tak ke mana....amin.

--- tika taip komen ni pun tetiba rasa hiba... ---

T.u.Y.a berkata...

salam kak zura..
sabar la kak..kalau ade rezeki x kemana..
memang la mulut org kita x boleh nak tutup mcm kita tutup tuperware..
Insyaallah....Tuhan akan sentiasa memberi org yang meminta padaNya..

DeLLa berkata...

kak..simpati sy...apakata akak join Ratuhati.com..ramai yg senasib kat sini..kak zura bleh share perasaan..sbb kat sini kita support each other..