I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers

SILA TINGGALKAN LINK ANDA....TQ..MUAHHHSS

HALWA TELINGA

Rabu, Oktober 10, 2012

Ingin Merasai Kenikmatan Itu

as-salam


malam nie zura rasa terlalu emosi sedikit...rasa sedih yang amat...adakah yang senasib dgn zura pon akan rasa sedemikian?? ...sedih yg teramat sangat bila memikirkan soal zuriat...soal anak....masih teringat 8 thn lepas...zura dan suami mmg teringin sgt nak anak seperti pasangan yang lain...setahun berlalu...masih gelisah...sedara mara dah mula bertanya..kami masih lagi berdua...selepas tu..zura dan suami mula buat rawatan...pemeriksaan kat hospital...waktu tu zura dan suami menetap di kangar, perlis....mcm-mcm rawatan..hinggakan buat skop utk tgk saluran peranakan ok ka tak...pastu selalulah berulang ke hospital...ada juga sampai setahun zura tinggal sbb dah terlalu bosan...dgn rawatan..ubat yang sama sahaja....

sampai la zura naik pangkat dan rumah yg dibeli kat sg petani pon dh dpt kunci rumah...zura dan asben pindah ke sg petani lak...berdekatan dgn umah mak zura...sambung lak treatment kat hospital sultan abdul halim, sg petani...ubat clomid...cucuk..semua dah rasa...kadang betapa seksanya nak memperolehi seorang anak...dah 8 thn zura kahwin...dan sedara mara pon dah tak tanya lagi soalan yang keramat tu...*bagi zura laa....adik-adik perempuan dah beranak pinak....hanya tumpang kasih sayang anak sedara ja...tp alangkah indah kalau anak sendiri..

kalau tido tgk muka suami...rasa sayu...pilu...usia makin meningkat...dulu muda....skang dh pertengahan usia...zura sebak..sedih...patutnya suami dah ada anak...bawa pi semayang jumaat...bawa pi jejalan....suami zura suka dgn budak-budak....Mudah-mudahan usaha zura dan suami..buat iui aritu membuahkan hasil...nak mengharap pon tidak...sbb tak nak kecewa nanti...tapi berdoa moga berjaya dapat berita gembira....kadang kwn-kwn opis...bila dgr zura kena cucuk sendiri kat perut..semuanya seakan seriau...dan kata mereka zura sanggup buat mcm-mcm utk usaha nak anak...ini saja usaha zura...

sedih bila ada yg buang anak....kerana kesilapan sendiri dlm pergaulan...tak terfikir betapa bertuahnya mereka dpt mengandung dan melahirkan....mmg zura nangis kalau tgk paper...mayat bayi yg kujur kaku...bayi yg suci...yang baru nak menjenguk dunia...tapi tak dpt merasai kenikmatannya...utk dibelai..dimanja...

maaf yaa...jika ada yg bosan membaca coretan zura ini....zura hanya meluahkan perasaan....moga ada sinar buat zura dan yg lain di luar sana...Insya-Allah

8 ulasan:

Asz Azmi berkata...

Salam kak zura... Sayu hati saya bace entry akak... Saya doakan smg usaha akak dan suami di makbulkan Allah... Insyaallah. Salam sayang utk akak..

ZuRaWiTa AhMaD berkata...

wasalam...mmg sayu dah selama nie...tima kasih sudi baca luahan ati kak zura yaa...Insya-Allah..doakan yang terbaik buat kak zura dan suami

Eliss Mie berkata...

harap zura sabar. Insya Allah, semoga ada rezeki buat zura, walaupun bukan rezeki anak tapi rezeki datang dari pelbagai cabang.Allah buat yg terbaik utk kita.ms eliss terpaksa dibuang tiub tahun lepas dan baby yg dikandung, memang rasa gelap jugak dunia even dah ada seorang anak.

Syuhaili berkata...

Salam,sangat terharu baca post kak zura ni.Su ada kawan yg penah p berubat 2 thn x dak anak.kak zura nak try berubat dekat canglun?

watie berkata...

assalam...teruskan usaha zura..btla rawatan berterusan di hospital tu...tie ada kawan yg menngalami nasib yg sama seperti zura...tp dia x pernah jemu bt rawatan kat hosp..selepas 7 tahun bt rawatan kat hosp Alhamdulillah berhasil...walaupun selepas tu keguguran tp dia masih x putus harapan..8 kali dia bt iui tu masih x berjaya...last selepas cucuk hari2 kat perut lah selama lebih 2 tahun Alhamdulillah berjaya juga akhirnya...skrg dia dah ada zuriatnya sendiri...boy pulak tu.. mcm2 dugaan masa dia nk mendapatkan anak...tp dia x pernah putus asa...semoga zura pun terus usaha tu..InsyaAllah Allah akan makbulkan usaha itu...

ZuRaWiTa AhMaD berkata...

Eliss Mie : tima kasih...tu la...Allah dah bagi rezki yg lain..tp kdg-kdg fikir betapa susahnya nk dpt anak wpun seorang..zura dan suami diuji sebegini...sabar dan berusaha sahaja..

ZuRaWiTa AhMaD berkata...

Syuhaili : tima kasih..kak zura nak kekalkan rawatan kat hospital dulu...sebelum ni ada gak berubat kg...

ZuRaWiTa AhMaD berkata...

watie : hanya Allah saja yg tahu..betapa sakitnya cucuk sendiri..kdg kala sakit..kdg kala tak sakit...kdg bila cabut jarum..tetiba darah memancut...tp zura gagahkan juga...beriktiar dan usaha...