I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers

SILA TINGGALKAN LINK ANDA....TQ..MUAHHHSS

HALWA TELINGA

Selasa, Ogos 24, 2010

SAKIT HATI DGN TUKANG JAHIT BAJU NI..!!



Askum..
tak taulah...minggu ni rasa nak marah
aritu marah pasal india yg dok lepak blakang umah
ni..marah kat cina jahit baju lak..
camna tak marah....kemarin ptg zura amik baju
yang ditempah utk pakai raya nanti..
sampai ja kat umah...
try pakai..tup..tup...mcm sarung nangka
apa la cina ni..bdn zura yg besaq ni...dibuatnya
baju kecik...dah la 3 psg....beli kain
pastu tempah pon mahal....

sedih pon ada..marah lagi la...
semalaman zura nangis....sampai bengkak mata...
esok nak bawa pi balik...katanya nak buka balik..
haii...boleh ka??? rasa mcm nak ganyang muka cina tu
ada lagi kain sepasang..rasanya dah serik...
nak amik balik kain tu...dah la byr deposit...
tak kira...nak amik balik....huhu..sob..sob




6 ulasan:

IxoR@ berkata...

Kak... TenSion Nyer...

KiTe paHam PerAsaaN akak...

Minta GanTi Rugi.. Kalau nak bikin balik, tak rosak Kain ke...???

Sy Tahun ni, nampaknya beli baju Ready Made je...

aZuRa AhMaD berkata...

>> ixora : tak tau la nk kata apa..esok baru nak pi bg balik...ari ni kedai tutup...mmg tensen niee....nk beli ready made mmg takleh pakai...kdg baju ok..kain pakai lak...takleh..nasib bdn tol..

TuYa berkata...

akk..
memang x leh bg muka kak..
kena g kedai tu,pastu komplen je..
hak kita kan..kalau disenyapkan tah bape ramai lg le costumer yg kena..
meh Tuya tolong ganyang kan..hehhehe..over lak acik..

aZuRa AhMaD berkata...

>> tuya : td tghari dah pi sound...aritu kak zura nak baju pesak gantung..buat biasa la..tak mau ketat2..bg loose...dia hentam kata...kalau biasa mmg fit punya baju...terus la kak zura kata..kalau camtu..u la kena explain..sbb kita baru tempah mana tau....kecik ati btul...pastu kak zura minta blik baju yg sepsg lagi..sib baik tak potong lagi...sekali deposit kak zura minta blik..last2 kak zura cari kain lain 2 psg...tempah kat org lain....selalu camni..tapi cina tu ok gak..tak mcm tukang jahit melayu..sekali tego..dah masam muka...yg tak bestnya..time raya mesti baju kak zura ada prob camni..sedih btul..

Tanpa Nama berkata...

hi azura jangan nak mengayang kalau melayu tak bagus cina tak bagus so belajar jahit sendiri ramai orang melayu suka pergi kat tailor cina tak percaya tailor melayu azura dah pergi kat cina melayu tak bagus sepatut nya you beri peluang kat tailor jahit baju you 2 or 3 kali kalau perkara yang sama berulang reject tailor tu dalam hal ni you yang salah sebab ashik tukar tailor sebab tiap2 tahun you bermasaalah dengan baju tailor sentiasa berlajar ukuran badan orang sebab kejap2 gemuk tak mahu belajar kuruskan badan beli kain 4mtr tapi tak ukur pulak badan tu habis nak salahkan tailor macam mana pergi pulak kat india mana tahu

aZuRa AhMaD berkata...

tanpa nama : emm..tima kasih atas komen anda tu...sebenarnya itu tak berlaku pada anda..jadi saya tak mahu komen la...sebetulnya..tailor cina tu zura dah tempah kali pertama...mmg teramat puas hati..pastu kali kedua utk baju raya...teramatlah sedihnya...padahal bln posa berat zura dah kurang skit..itupon masih ketat..padahal baju dihantar sebelum sebulan raya...zura bkn suka2 nak tukar tailor..sbb sekarang dah pindah jadi cuba kat tailor lain...

awak ni terasa ka apa? itu cuma luahan...kdg kita kena explain kat tailor..kalau kita tak komplen..mcmana dia nak tau...harap awak paham la ya...TANPA NAMA...