I made this widget at MyFlashFetish.com.

Followers

SILA TINGGALKAN LINK ANDA....TQ..MUAHHHSS

HALWA TELINGA

Selasa, Julai 28, 2009

Cuti Sakit

Ari ni zura tak pegi keja..bgn pagi ja..dah sakit tekak...ada kahak darah sedikit...
panas dalam badan kot... sampai sekarang pon dok sakit tekak lagi...
amik ubat kat Klinik Azhar Sg. Lalang....lagipon MARA panel klinik kat situ....kena bawa surat ja..yg telah ditandatangani oleh..pegawai...Kenderaan Bas Mara...kalau husband gi pejabat kat alor setar..selalu la zura pesan amik borang gi klinik....

dok rasa sakit kepala...dan nak bersin ja....sekarang pon ramai yg sakit-sakit....risau gak...tp bila doktor kata semuanya ok..cuma tekak ja merah...rasa lega skit..dari kemarin lagi zura rasa tak sedap badan...anak sedara zura yang kecik tu pon sekarang masih di wad sbb demam...pastu kahak berdarah....tapi rasanya dah ok. suhu badan pon dah normal..tak tahu la bila leh kuar wad...


Nie la antara ubat yg zura dapat tadi....

ari ni zura mc sehari....ok la..zura pon nak berehat..tadi dah mkn ubat.....


Ahad, Julai 26, 2009

Sekeluarga Berkumpul

Semalam zura sekeluarga berkumpul...makan-makan kat Medan Selera Taman Ria.....kiranya semua anak menantu, cucu dan bakal menantu....ihikkss...belum tau lagi....pakat-pakat berkumpul...bukan senang nak kumpul kesemua....masing-masing bekerja dan tinggal jauh....walaupun semuanya di Utara..tapi nak berjumpa tu bkn senang....bila sekali berkumpul riuh rendah jadinya.....pastu oder sate daging & ayam..dan chicken chop.....

sedikit sebanyak akan mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan....zura sendiri pon suka bila sekeluarga berkumpul..tak kiralah di antara family..serta family mentua...bila sekali kala berjumpa tu...kadang-kadang kasih berpanjangan...

nie la antara pasangan anak menantu dalam family zura....

Ni mak & abah zura...sebenarnya gambar mak abah ada mlm tu..tapi bila save dlm laptop..gambar tu cam rosak ja.....jadi zura masukkan gambar ni jerlah...mak zura tak keja cuma sekarang jaga cucu...anak kepada adik no.2...abah dah lama berenti keja..pastu sekarang keje kat kilang ayam...


Ni la zura sebagai anak sulung...husband zura ni org Perlis....
zura sekarang keje kat Sg. Petani..dok pon kat Sg. Petani..
husband pon keje dari laluan
Sg. Petani ke Kuala Lumpur...


Ni adik zura yg no. 2...dgn husbandnya org Langgar, Alor Setar...
adik zura ni keje dan dok kat Sg. Petani..



Ini adik perempuan no.3....dgn husbandnya org Png..baru ja kawin....
adik zura ni dok kat Kulim..keje pon kat Kulim..


Ni adik lelaki no. 4 dgn wifenya org Ipoh..kawin thn lepas pas raya...
wifenya tgh mengandung 4 bulan..adik zura ni keje dan dok kat Ipoh...


Ni adik no. 5..yang paling bongsu sekali..sampai sekarang
dok panggil 'Adik'...
adik zura ni blaja lagik..kat Kulim...
kat sebelah tu...awek dia org Sg. Petani....hehehe....



Ni Nur Damia Batrisya....anak kepada adik zura no. 2 tu..tapi gambar abgnya Danish tak ada..lupa nak amik..


Sate....daging & ayam


Sekeluarga berkumpul...senyum........

sebenarnya..zura dan adik no.2 tu..tinggal berdekatan ja..dgn mak abah....tak la dekat sgt..lain-lain taman perumahan...zura pun bersyukur la..sbb dapat keje dan tinggal di Sungai Petani....lagipun mak abah pon bknnya sihat sgt...waktu nak beli umah tu..mmg zura dan husband dan berbincang dam ambil kata sepakat..beli umah di Sungai Petani...memandangkan....mentua zura masih lagi tinggal dgn anak-anaknya....
dan zura lak masa kat Kangar dulu...dok pon sorang-sorang..husband lak keje kdg balik tak menentu...bila husband keje mula perjalanan dari Sg. Petani ke Kuala Lumpur..barulah jadual kejanya..teratur...

nielah..family zura....kehidupan kami nak kata senang pon tak...susah pon tak...sederhana jaa....apa yang penting ikatan kekeluargaan & kemesraan....jgnlah dipandang remeh...tanpa keluarga..siapalah kita...yang masih ada ibu bapa tu...mungkin bernasib baik dari yg tiada ibu bapa....




Sabtu, Julai 25, 2009

English Cottage










Masa zura nak balik dari Festival Kedah Sejahtera di Bandar Laguna Merbok...zura terjumpa satu kedai nie English Cottage..semuanya bertema english style ...macam-macam barang yang dijual....mmg geram ja tgk...zura apalagi...snap la gambar kat kedai tu.....cantikkan?? zura pon tingin gak tapi takkan tukar semua perabot...mungkin campur-campur la..tapi yang bersesuaian...kalau tak nanti caca merba ja...

tapi kalau ada yang minat tu..mmg akan usahakan cari barang hiasan & perabot english style nie..walaupun mahal sekalipon....tapi sebagai pengguna nie...tak semestinya yang mahal jadi pilihan..yang murah pon kualiti bagus gak...asalkan kita pandai memilih & bijak membeli....

penah zura tgk dalam satu majalah nie...ttg hiasan rumah seorang peminat english style nie...semua barang hiasan dari depan sampai ke dapur penuh dgn english style....tapi bila banyak sgt..nampak serabut pon ada..mungkin penyusunan perabot & ruang umah yang sempit...& barang yang terlalu banyak

kalau pi cameron highlands.....ada satu hotel tu.. taman bunga & bangunan english style.. cantik sgt...ermm....bila la nak pi cameron?????? satu lagi tingin nak pi....bukit fraser...

Jumaat, Julai 24, 2009

Shoping kain & Festival Kedah Sejahtera

Penatnya....zura baru balik dari Sg. Petani..sampai umah pon kol 12.15 malam tadi...antar mak balik umah dulu...pas maghrib tadi ajak mak beli kain kat Nagoya...esok balik perlis nak tempah baju..

zura beli kain utk husband tempah baju melayu....dan utk zura lagi sepasang..nak matching warna sekali raya tahun nie..amik kaler biru....tu pon jenuh belek kain..last-last amik yg berkenan...malas nak cari-cari dah...satgi..pening lak..kain kat bawah nie la...yg jalur tu utk baju melayu husband...yang corak tu kain utk zura tempah....ingat nak tempah baju kebarung pesak ka...byk sgt dah baju kain bunga yang zura dok tempah..kali nie zura amik yang ada corak sikit..



pastu beli gak kain 2 pasang utk mak mentua & adik ipar yang bongsu...selalunya tiap raya zura belikan kain utk mak mentua & adik ipar..nanti pakat pilih la yg mana satu...mak mentua mesti tersenyum lebar....menantu kesayangan hadiahkan kain..hehehe


abis ja shoping kain....zura makan KFC dgn mak.....punyalah ramai orang...ari ni lak gaji...

masa nak balik tu singgah la Festival Kedah Sejahtera di Bandar Laguna yang akan berlangsung dari 22 - 28 Julai 2009....ramai gak org...zura dan mak sampai letih nak berjalan.... sempat gak zura amik gambar....







sebenarnya...nak amik gambar mlm-mlm pon..gambar tak jelas sgt...kalau siang tu...ok skit..kalau bergambar....

mata pon dah ngantuk nie...esok nak balik perlis lak...oklah..bye....



Rabu, Julai 22, 2009

Kursus Kat Alor Setar

Ari ni..zura gi kursus panduan pengurusan pejabat anjuran ibu pejabat imigresen alor setar...ingatkan sampai lewat...tapi zuralah yang paling awal....
sejam gak zura memandu dari umah dari kol 8.00 pagi...
sebelum nak mula kursus tu...jumpa kwn-kwn yang dpt skali kat imigresen kedah...
pastu uruskan urusan pejabat sekali....nie salah sorang kwn zura..sempat lagik amik gambar dgn dia....sementara ada lagi kat alor setar..sbb kwn zura nie..tak lama nanti nak kena posting kat durian burung...sementara ja dok kat alor setar


kursus ni sehari ja...tapi abis awal....pas ja dapat sijil...masing-masing dah balik.....zura minum petang dulu..pastu baru balik....tapi sebelum tu...pegi Kamdar kat Alor Setar tu...ingat nak cari kain..utk baju raya....tapi ntah la..tak berkenan ja tgk....zura ingat nak tempah baju tema warna biru utk raya kali nie...sedondon ngan husband....tak sama kain pon takpa..asalkan warna tu sama...kaler biru....kalut gak nak cari kain utk tempah...sbb jumaat nie nak balik perlis...pastu nak tempah baju raya skali...sbb dah janji dgn tukang jahit nak antar kain ujg bln 7 nie...husband tempah kat sg. petani ja kot..ingat thn nie la nak sedondon..
kalau tak..selama nie..kaler lain-lain ja

last-last..zura bknnya beli kain..tapi beli baju kat kamdar...berkenan punya pasal....lagipun ada bling-bling kat baju tu..tu yang tak tahan tgk...kena amik gak..ihikss..kat pergelangan tgn & bwh baju tu ada bling-bling...rasanya esok kena gi cari gak kain..pas balik kerja...huhu..





Selasa, Julai 21, 2009

Rindunyaa..!!!

Alhamdulillah..streamyx zura dah pon leh pakai...tak tahulah..bila leh guna..zura try pon mlm tadi....tgk-tgk dah boleh online....pasni nak kena bereskan bil-bil tmnet lak.....

sebenarnya...rindu pada husband nih..patutnya sabtu & ahad husband cuti..tapi ari sabtu kena ganti kawan yang tetiba cuti emergency.....pastu sehari je la..ari ahad baru-baru nie....zura lak keja...ada masa berdua pon..pas balik keja....pastu malam gi mkn-mkn kat Hotmas Sg. Petani dgn kwn husband & wifenya....abis makan...zura & husband gi Sp Walk...dah tgh mlm....tapi ramai lagi org...

gitu la...zura & husband...dok umah pon berdua...gi mana-mana pon berdua kalau kedua-dua ada sekali..adik-adik zura kata kami berdua nie macam org bercinta ja..yaa hari-hari bercinta..ntah la...kdg-kdg timbul rasa rindu....kdg tak sabar ja tunggu husband cuti...syukur kerana walaupun tanpa zuriat...umahtangga kami masih bertahan....dan semenjak berpindah ke rumah baru nie..zura rasa hepy....dgn kehidupan sekarang....

macam-macam aktiviti zura & husband tengah rancang....pegi melancong....
bercuti....berdua...pasni nanti....mungkin pas raya takpon awal tahun dpn...ingat nak pegi Kelantan lak....awal tahun baru-baru nie dah pegi Cameron Highlands....gi Kelantan leh la shoping tudung & kain batik sutera...Insya-Allah....

rindunya ayang pada abang......tiap detik..tiap saat....



Sabtu, Julai 18, 2009

Musim Buah...Bestnya !!!

Ni entri masa musim buah baru-baru nie...rasanya 2 minggu yang lepas...byk lagi zura nak masukkan dlm blog...tapi tak sempat....lagipun sekarang takdak entri yg baru...jadi yang lama la..zura masukkan....

zura & family ke umah sepupu abah....depa dok call minta mai amik buah....bestkan kalau dok kat kampung...mcm-mcm ada...yg pegi pon...abah, mak & adik yg bongsu tu..cam biasa husband keja....pegi pon pas ujan lebat berenti...

Buah Rambutan


Yang anak panah tu....buah durian



abah & adik tunjuk skill kopek buah durian


ayam tgh berebut buah durian..lalu sungguh depa mkn


nyum..nyum...sedap


mak letih..


keta dah tak muat..kena pegang petai..hikss


abah..senyum best ja...dpt bawa balik buah..


sampai kat kaki haa.....sebab tak muat....

apa-apa pun kami semua happy....mcm2 bawa balik..durian, cempedak, petai, rambutan.........pegi lak dgn keta kecik zura tu...sumbat gak la....tu la aktiviti seharian kat dusun...


Bisnes Kek ???

Mata tak leh nak tido...jadi zura masuk la blog...tapi maaf ya..zura mungkin tak dapat nak tgk blog kwn-kwn..sbb sekarang zura pakai broadband maxis adik...slow la skit...tapi janji zura leh buka blog...sementara tunggu nak pasang streamyx nanti...lagipon byk entri yang zura nak apdetkan...tapi akan zura cuba la..kalau rezki zura leh guna broadband nih...

baru-baru nie...adik pompuan zura yg no.3...yang kawin baru-baru nie call....tanya tak nak buat bisnes ker...iskk...bisnes apa lak niee....ingatkan nak buat bisnes cam thn lepas..jual cadar...bagi katalog...pastu depa pakat oder la...tapi katanya...bisnes kek coklat lembap.....adik lak bagitau la kek yang zura penah buat masa dia bertunang dulu..pastu kebetulan kawan-kawan dia pun ada datang....ada la yang merasa kek tu....

errmmm...bleh ke zura nak buat bisnes kek nie...sbb zura bknlah pakar walaupun hati membuak-buak yang satu hari nanti...nak buat bisnes kek....lagipun kwn-kwn adik pun dok tanya dah...isshhh...boleh ker nie...tapi sebelum zura nak jual..zura akan bagi kwn-kwn adik test mkn dulu...kalau ok..barulah zura mula bisnes kek tu...lagipon zura rancang nak beli tempat putar mentega & oven yang baru.....

abah pun mcm bagi semangat..yerlah sbb abah kata...yang adik zurakan ramai kwn-kwn dia kat kilang di kulim tu....sebenarnya zura mmg nak blaja cara-cara nak buat kek nie...tak kisahlah apa jenis kek..dan biskut...kalau time nak raya tu...zuralah bz dgn biskut & kek raya...bukan utk tempahan tapi nak diberi pada mentua dan family...rasa puas ati ja kalau buat sendiri...kalau beli tu...kadang tak sedap pon...lagipon kalau bab nak jual biskut nie zura kurang mahir lagik...hehehe

Insya-Allah...mudah-mudahan....moga bisnes yang adik cadangkan tu....berjalan lancar....zura akan mulakan ujg bulan nie nanti...tapi bagi test makan dulu sebelum nak jual..


Jumaat, Julai 17, 2009

Terapi Shopping Hiburkan Hati

Tadi baru ja zura balik dari Sg. Petani...tak tahulah ke mana nak pegi..rasa boring ja dok umah..zura kuar umah kol 8 mlm tadi..last-last gi kedai kain...mula-mula tu ke Alamoda..tapi kain-kainnya tak menarik perhatian zura...pastu ke kedai kain Nagoya...dan Kamdar...kebetulan kedua-dua kedai kain nie berdekatan...kawan-kawan opis zura kat Kangar selalu la membeli belah kain di situ...lagipun ada diskaun...

zura pon jadi rambang mata ja..tak tahu mana satu nak dipilih...semua cantik-cantik....jap ke Kamdar pastu Nagoya lak...kalau zura nak beli kain..mmg kena pegi sorang ja..kalau ajak husband...dok tunjuk muka boring ja...yerlah zura nie kalau nak belek tu punyalah lama...lagipon zura nak tempah baju raya awal skit..kalau lewat..tukang jahit dah tak mau...zura pun dah janji dgn tukang jahit nak antar ujg bln nie...balik Kangar nanti leh pi tempah...

nie la kain yang dah menambat hati zura....beli kat Nagoya
tu pon kedai nak tutup dah..tapi pelanggan dok ramai lagi....masing-masing beli kain bunga dan kain langsir utk persiapan raya..



kain nie...zura amik utk baju dan kain....yang ada warna hitam tu utk kain....yang corak bunga putih tu utk baju....zura nak buat baju kurung moden...sebenarnya banyak kain yang berkenan tapi tak leh pasang dgn kain pakai...corak kain nie ja yang boleh....sebenarnya zura nak beli lagi kain..tapi ingat nak cari kat kedai lain la pulak...kalau raya mmg zura selalu tempah lebih skit..dalam 3 pasang...lagipon leh pakai gi kenduri...



pas beli kain..terus pegi Tesco lak...lagipun kalau cuti ujg minggu...tesco tutup lewat tgh malam...ramai gak orang...pastu terpandang lak...bantal nie...zura beli 2....bantal tu nak buat bantal peluk masa tido...bantal sekarang nie..asyik ja berebut dgn husband...bantal tu zura pakai dari tahun 2003..masa zura baru keja dgn govn..sekarang tak berebut la...dah ada sorang satu....bantal tu mesti ada kalau nak tido..kalau tak..susahlah zura nak tido..kalau gi mana-mana kena tido kat luar mesti bawa bantal tu.....kalau tak bawa pon...kena la ada bantal peluk.....kat tempat tu....





Khamis, Julai 16, 2009

Hati Merintih

Terima kasih kawan-kawan...atas nasihat yang diberikan..tapi kala ini mmg zura tak dapat nak bendung rasa sedih....zura bukan mengharapkan simpati....tapi inilah luahan hati zura...tak sanggup rasanya untuk dipendam....selama ini...kebanyakan gambar zura..semuanya ceria....gembira...tapi kali ini mmg zura tak dapat tahan....kesedihan..pagi tadi bgn dgn mata yang membengkak....sbb hanya itu saja yang dapat menenangkan hati...meluahkan apa yg tersimpan dihati....menangisi seorang diri...

'Sabarlah'...'takdak rezki lagi'....itulah kata-kata yang sering zura dgr...
kadang-kadang segan nak jumpa kwn-kwn yang dah ada anak.....walaupun teringin sangat nak jumpa kwn-kwn lama....

zura amat bahagia dgn kehidupan sekarang tapi ianya tidak lengkap.....tanpa zuriat....kadang zura malas nak pikir ttg belumnya ada zuriat....tapi sampai bila??? sedikit sebanyak ianya akan timbul juga di benak...dan tertanya-tanya...mengapa????

pernah zura menangis dalam dakapan husband....kehairanan husband....bila zura menangis..hanya kerana ttg keratan akhbar yang dibaca...mengenai pembuangan bayi....kejam sungguh manusia yang berbuat begitu....bayi yang dibuang dari tingkat atas flat dan hancur badannya, yang dibuang ke sungai...umpama anak patung..., dibuang ke dalam tong sampah....dan sebagainya....tak kasihankan....ibu yang melahirkan anaknya itu.....berbuat begitu??? jika kita renung mata anak.....tentu kita kasihkannya....

itu baru perasaan zura....perasaan husband tak tahulah camna....bila mengenangkan nasib yang belum ada zuriat....kesian...umur pun makin meningkat...kulit pon mula berkedut....tapi zura tahu...dalam hatinya pon ada rasa sedih....walaupun kdg-kdg husband seperti tidak menunjukkan kesedihannya...

maaflah kwn-kwn....zura bkn emosi..tapi..zura nak luahkan apa yang terbuku dihati.....jika ada yang sudi dgr...tu..dgrlah...jika sebaliknya...zura tidak kisah....

ptg tadi zura berkongsi cerita & kesedihan dgn seorang kwn sekerja yang senasib dgn zura....zura tak rasa nak menangis..tapi bila kwn kata ingat ttg tiada zuriat nie mmg sedih la..kdg tu menangis ja....tika tu zura sebak sgt...tapi tahan ja...

mak mentua pun telefon tanya kabar...mungkin nak menyenangkan hati zura...ada jugak sms dari mak mentua..katanya..mak sentiasa berdoa agar zura akan dapat zuriat juga nanti...zura terharu sgt-sgt...

sekarang zura nak lupakan kesedihan...cukuplah...setakat itu....moga zura akan tabah menghadapinya....walaupun kdg-kdg...zura tak mampu nak menyekat airmata yang tumpah.....semoga Allah akan makbulkan segala impian bagi setiap pasangan yang belum memiliki zuriat...termasuk zura...berdoa & berusahalah....
Amin....

semoga ada sinar harapan....untuk bergelar ibu....dan bapa..

Rabu, Julai 15, 2009

Berita Gembira Namun Ku Rasa Duka

Zura tak tabah...tak mampu nak bendung rasa sedih...walaupun kabar gembira yang zura terima...kakak ipar zura yang kawin setahun lebih..dah mengandung 6 minggu...gembiranya...tapi zura...tak dapat nak bendung rasa sedih...rasanya zura takkan tabah...dari mula kawin mmg impian zura dan husband ingin miliki zuriat sendiri...mana-mana pasangan pun akan impikan...

tahun demi tahun...zura dan husband masih berdua..macam-macam yang kami berdua usahakan...dan waktu yg sama..macam-macam lah kata-kata yang kurang enak didengar...hinggakan kadang-kadang mengguris hati dan perasaan...jika ada kabar gembira dari sanak saudara yang mengandung..zura rasa pilu....zura ingin sangat...bagaimana rasanya bayi bergerak-gerak dan membesar dalam rahim sendiri...tapi..zura tak upaya...

teringin rasanya membeli kelengkapan bayi..dengan perasaan yang gembira untuk melahirkan zuriat sendiri..pakai baju mengandung..cari nama anak..husband tentu akan tersenyum gembira..tapi semua tu hanya zura dapati dalam mimpi....

entahlah....zura jarang nak luahkan rasa hati..tapi tak tertanggung rasanya..org hanya pandai bercakap..mengata..ntahlah...mmg kebelakangan nie..zura sentiasa berasa hati...terutama pada majlis perkahwinan adik pada bln lepas...rasa macam nak jahit ja mulut-mulut yang bertanya...Dah anak berapa?? Tadi anak kaa?? pastu ada gak kata...Yang nie asyik dok bela badan jaa !!!...mmg rasa marah sesangat...sbb dulu zura tak berisi tapi sekarang berisi pon depa dok gaduh amik tahu....sebenarnya zura mula berisi bila menjak amik ubat hormon masa temujanji dgn doktor gynae di hospital kangar...pastu zura berenti buat temujanji...sbb terlalu frust sesangat...sampailah pindah ke sg petani...mmg tak sambung dah temujanji dgn doktor

kadang zura malas nak berdepan dgn sedara mara....kalau sembang bab-bab mengandung nie..cepat la terasa ati & sedih...tentu ramai pasangan di luar sana yang belum ada zuriat alami seperti zura & husband sekarang nie...sian husband..patutnya tika ini...bermain-main dgn anak...riuh dgn gelak ketawa anak-anak...

Ya-Allah..tabahkan hatiku..kuatkan imanku...dengarlah rintihan hatiku....kurniakanlah ku zuriat..yang soleh & solehah...berikanlah ku zuriat walaupun seorang...Amin

Abang....terima kasih kerana masih menyayangi ayang..walaupun kita sudah berkahwin selama 5 tahun....tiada zuriat yang dapat diberikan...tapi abang redha...abang tabah.....tapi ayang masih berharap agar kita dapat dikurniakan anak..yang akan mendoakan bila kita tiada nanti.....
ayang tak tabah...hanya meratap hiba mengenangkan nasib....

Tahniah pada kakak ipar, adik ipar dan adik zura yang tengah mengandung sekarang....



Jumaat, Julai 10, 2009

Tunggu Pasang Streamyx

Huu...lama zura tak apdet blog...pasni jarang la zura nak beronline...streamyx zura ujg bln 7 nie baru leh ada..tak tahulah...dari bln 4 masa mula pindah umah sampai la sekarang tak ada streamyx lagik..probnya...sebab port penuh...itu ja alasan yang depa bagi...

umah mak lak..adik yang baru kawin dah amik balik streamyx...jadi sekarang nie...takleh la nak bertenet...susahkan..bila kita dah ada kemudahan internet..tetiba tak boleh nak guna...

pasni bila leh ada internet...leh la zura apdet blog....sekarang pon mcm-mcm yang nak diceritakan...tapi tu la...internet lak...tak ok..

so...zura mungkin akan berehatkan diri dulu...Insya-Allah kita akan berjumpa lagi yer...

Tunggu....zura akan kembali nanti yaa........

Khamis, Julai 02, 2009

Flip Flap Flower




Petang tadi..pas balik keje terus gi umah mak...pastu gi pasar malam kat Taman Bandar Baru...dulu family zura mmg dok kat taman tu....umah tu ada lagi..abah selalu gi sana...

niat hati tu nak cari makanan la..utk berbuka satgi...jalan-jalan ja..jumpa la benda nie...yang mmg zura dok cari selama nie...kalau tak silap la..dulu harganya mahal..ada la nak dkt 3o lebih..tapi yang nie zura beli RM10.00 ja..dah murah kot harganya..zura cari makanan dulu nak balik ja singgah beli..geram tau...dok lama dah berkenan benda nie...cuma tak sempat nak cari ja..nie la FLIP FLAP FLOWER...zura amik kombinasi kaler pink, hijau & biru...kaler lembut...kiut ja tgk...zura letak kat keta kancil zura....flip flap flower ni tak yah pakai batery..hanya tenaga solar (cahaya matahari) pastu bergerak la bunga tu....


video

tgk bunga & daun tu bergerak....

tercapai sudah hajat sbb dah dapat beli flip flap flower ni..


Tomyam


Pas balik keje ptg kemarin..zura bergegas ke Econsave Sg. Petani...nak beli bahan nak buat tomyam...tapi hampa..bahan sotong, udang & ayam..tak berapa nak menarik sgt...beli sayur jerlah..pastu drive ke Econsave Puteri Jaya lak....nasib la bahan cam sotong, ayam & udang tu..fresh....

husband lak tak keja..tingin la nak masak..lagipun dah lama dapur tu tak berasap menjak pindah ke Sg. Petani nie kdg-kdg ja masak...kalau husband keje...zura mmg tak masak...kdg beli @ mkn ja kat umah mak

time nak bayar tu..husband lak fon tanya dok kat mana...zura pon jawap la kat pasaraya...pastu husband kata takyah la masak...kita makan kat kedai je la...isshh...dah beli nie...lagipon lama tak masak...last-last..husband pon ok jerlah...

zura nie suka masak...tapi tak la pandai sgt..kdg rujuk kat resepi gak...ehekss
sampai ja kat umah..bergelut la nak masak...pas ja mandi...terus mula operasi memasak...puas ati gak sbb kali ni tomyam zura rasa sedap la skit...rasa pedas & masam skit...

adik yang bongsu lak dtg umah...makan sekali la...pastu bungkus utk mak & abah dan juga adik no. 2 yang dok mengandung tu...

alhamdulillah...dapat pujian la dari husband...berbaloi la masak...hehehe

Rabu, Julai 01, 2009

Makan- Makan Steak

Halooo...semlm husband ajak makan kat luar...pas ja zura berbuka posa dgn kuih...pas maghrib tu...siap-siap la nak kuar mkn kat luar..ingatkan berdua la...pastu husband kata..jom amik mak...isshh tak tau la pulak kata nak amik mak & adik..rupanya husband plan awal...sampai umah mak...mak ingatkan tak jadi la nak pegi mkn...mak pon cepat-cepat la bersiap...sementara tu..zura & husband gi umah adik zura..saja nak main-main dgn anak menakan..

husband ajak makan kat restoran nih....Le Boss...kat Legenda Heights...kalau nak tau..
kedai nie satu baris dgn kedai Seng Heng
nie adik zura la yang rekemen mkn kat sini...zura pon tak penah lagi makan kat situ...
husband pon nak try la...

restoran LeBoss...


barang antik..dlm restoran LeBoss


ni mak oder


Ni husband oder


Ni adik oder


Haaa...ni yang zura oder






macam-macam gelagat...time makan...


macam-macam barang antik....paling best tgk ikan dalam akurium tu...

best makan sini....steak pon sedap....sampai kenyang la..
disyorkan datang dgn perut kosong yer....kalau tak...tak abis la mkn...masa gi semalam..org punyalah ramai...nasib dapat meja....

tunggu apalagi...yang dok kat Sg Petani tu try la mkn kat Le Boss....
dan yang bestnya husband belanja..hehehehe...sedapkan....menunya....